Unusual Black Box-Shaped House in Tokyo with Reflective Exterior

unusual japanese houseHansha Reflection House is an architecture project in Tokyo, designed and implemented by Studio SKLIM. The residence is located at the entrance of a park and built with the intention of benefiting from the park’s healthy environment.

With an exterior that reflects the nearby landscape, the name of the house comes as no surprise. The outer form also reflects the inner structure: “The programmatic zones of Public, Service and Private spatially organized the house into three different zones with further punctuation of the main massing with the Landscape element; providing spaces for the courtyard and roof deck. This base form was further chiseled with structure, daylight/ventilation and perspective concerns”.

The interiors are minimalist, well-ventilated and spacious, paying tribute to functionality. Overlooking the park, the living room, kitchen and dining room are united into a single space which also acts as the heart of the project.

unusual japanese house

unusual japanese house

unusual japanese house

Leave a Reply